LÓCSEMEGE:
Hozzávalók:
2 szelet fehér kenyér,1 alma,1 narancs vagy mandarin,2dl korpa,1 gyömbéres keksz
Elkészítés:Öntsünk vizet a korpára és kevergessük,amíg könnyen kenhető nem lesz.Kenjük rá a korpára az egyik szelet kenyérre.Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket,valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára.Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret és díszítsük gyömbéres keksszel.
KARÁCSONYI KÉTSZERSÜLT:
Hozzávalók:
2 egész kétszersült,4szem alma,2db sárgarépa
Elkészítés:Daraboljuk fel az almát és a sárgarépát.Keverjük össze és tegyük a kétszersültek közé.Az egyik fél almával díszítsük a közepén.
RÉPACSEMEGE:
Hozzávalók:répa,juharszirup,zab
Elkészítés:Mártsuk a répát a juharszirupba majd a zabba és máris kész a csemege!!!
LÓCUKORKA:
Hozzávalók:200g teljes kiörlésű liszt,150g korpás zabpehely,225g cukorrépaszirup vagy méz.
Elkészítés:Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból.Ha a tészta túl kemény,öntsünk hozzá vizet,ha túl híg,szórjunk bele lisztet.Formázzunk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából.Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és süssük keményre a süteményt,de ne égessük oda.
RÉPASÜTI:
Hozzávalók:2,4dl száraz zab,2,4dl liszt,2,4dl feldarabolt sárgarépa,1teáskanálnyi só,1 teáskanálnyi cukor,2 teáskanálnyi napraforgóolaj,0,6dl víz,0,6dl juharszirup
Elkészítéd:A fenti sorrendben keverjük össze a hozzávalókat egy edényben.Gyúrjunk belőle kis golyókat és helyezzü ezeket egy kivajazott tepsire.350 C-on 15 percig süssük,amíg aranybarna nem lesz.
WELNESS CSEMEGE
Hozzávalók:2,5dl gyümölcsös müzli,1friss alma,2evőkanálnyi méz,rostos gyümölcslé
Elkészítés:Öntsük rá a gyümölcslevet a müzlire és várjuk meg amíg felszívja a gyümölcslevet.Reszeljük le az almát és keverjük a müzlihez.Öntsünk mézet a keverékhez.Kedvenc lovunknak ízleni fog ez a finom,egészséges csemege.
RÉPALMÁK:
Hozzávalók:4szem alma,2db sárgarépa,250g zab,4kanál szörp
Elkészítés:Mossuk meg az almát és vágjuk ki a magházát üreget képezzve az alma belselyében.Szeleteljük fel a sárgarépát.Keerjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel.Töltsük meg az almát a keverékkel és tálaljuk.
TÖLTÖTT ALMA:
Hozzávalók:1 nagy alma,1 kevés zab,rozsos kétszersült morzsával,répadarabokkal
Elkészítés:Vágd le az alma felső részét és tedd félre.Kapard ki a gyümölcs belsejét.Keverd össze a zabot,a morzsát és a répadarabokat.Facsard ki s kikapart almát és add a gyümölcshúst a keverékhez.Töltsd az egészet az alma üregébe és ted a tetejére a félretett almakalapkát.
LÓPALACSINTA:
Hozzávalók:2répa 8,5 dkg finomliszt 1,5dl tej,1tojás,vaj
Elkészítés:Pucold meg és reszeld le a répát.Egy tálba tedd bele a lisztet,üsd bele a tojást és add hozzá a tej felét.Keverd simára hogy ne legyenek benne csomók.Most add hozzá a maradék tejet és a reszelt répát és egy habverővel keverd tovább.A palacsintatésztának kicsit krémesnek kell lennie.A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat és süsd ki a palacsintákat.
RÉPA ÍNYENC:
Hozzávalók:1 répa,méz,zab
Elkészítés:Moss meg és pucolj meg egy nagy répát.Kend be mézzel,majd forgasd zabba,hogy a répát teljesen befedje.
ZSÚRCSEMEGE:
Hozzávalók:6 szelet rozsos kétszersült,2 alma,1-2 db répa,egy kevés pépesített cukorrépa (12ótaig ásztatni)
Ekészítés:Keverd össze a hozzávalók és add a krémet a kétszersültekre.Díszítsd salátalevéllel.
MÉZES SZENDVICS:
Hozzávalók:2 szelet rozsos kétszersült,méz
Elkészítés: Bőségesen kend be az egyik kétszersültet és borítsd be a másik szelettel.Egyszerű és nagyszerű lónyalámság.
GYÜMÖLCSÖS RÉPAPÉP:
Hozzávalók: 1 szelet sárgadinnye,1 banán, szőlő,1 alma,20 dkg pépesített cukorrépa (12 órás ásztatás után),20dkgzab
Elkészítés: A cukorrépapépet keverd össze a zabbal.Szeleteld fel a gyümölcsöket és halmozd a répás zab tetejére.
A LOVAK ISTENI ELEDELE:
Hozzávalók:7 dkg búzakorpa, méz, forró víz
Elkészítés: Öntsd a forró vizet(óvatosan!)a korpára,keverd hozzá a mézet és hagyd kézmelegre hűlni.Istenien esik majd a lovadnak egy hűvös,esős lovaglás után.
FEHÉRRPÁS FINOMSÁG:
Hozzávalók: 1 fehérrépa,1 alma,1 körte,2 sátgarépa
Elkészítés: Vágd le a fehérépa tetejét és vág üregesre a közepét.Szeleteld fel a gyümölcsöket és töltsd a répa belsejébe.Tedd vissza az elején levágott kalapkát.
PÓNICSEMEGE(nyugottan adhatod lónak is):
Hozzávalók:1 alma,1 banán, kevés pépesített cukorépa (12 órás ásztatás után)
Elkészítés:Vágd össze a gyümölcsöket és keverd a cukorrépapéphez.
KORPÁS SÜTI:
Hozzávalók: búzakorpa, almák, répák
Elkészítés:Öntsd a korpához annyi vizet hogy kemény masszát kapj.Tedd ki a tányérra és formázd torta alakúra.Répa és almaszeletekkel díszítsd.
FINCSI LÓCSEMEGE:
Hozzávalók: fél alma, 1 répa, 2 szelet rozsos kétszersült
Elkészítés:Vékonyan szeleteld fel az almát és a répát és tedd a kétszersültek közé.Egy szénaszállal kösd össze és készen is van egy kedves kis meglepetés a lovadnak.
ALMÁS CSEMEGE:
Hozzávalók: egy kis alma, méz, zab vagy müzli
Elkésszítés:Vágjuk ki az alma belsejét és öntsünk bele mézet.A végén rakjunk bele zabot,vagy gyümölcsös müzlit és már kész is a lócsemege!